Search results for ''fashion baju kurung 60an''

Home Style



~ sweet and simple ~: baju kurung peplum

cakap tentang fesyen baju kurung ni, saya perasan banyak fesyen2 lama kembali naik. tengoklah baju kembang2 ni kan dulu popular masa zaman saloma. sekarang ...

~ sweet and simple ~: menjahit baju kurung riau

entry saya kali ni tentang cara menjahit baju kurung riau. sebelum ni saya ingatkan baju ni namanya kurung pahang. tapi lepas google tadi, baru tahu nama ...

Infojelita: Fesyen Baju Raya 2013

Inilah beberapa koleksi fesyen dari pereka fesyen terkenal.....kita pun boleh ambil idea dan upah mana-mana tukang jahit, tuk buat baju..kadangkala tempah ...

Fesyen Baju Raya

Tukang jahit jarang buat baju kurung biasa untuk saya, pilihan utama dia akan buat kurung pahang, pesak gantung atau kurung moden. Saya bukanlah orang yang ...

Infojelita: Koleksi Baju Pengantin 2013

Saya rasa baju pengantin terkini, pereka fesyen lebih kepada hiasa manik di baju, dan tudung...

Creativity in ME: Puff Cushion/Pillow Tutorial

Hi everybody, happy Monday morning It has been a long time since my last tutorial right, and today I'm happy to share with you another quick pick tutorial.

Creativity in ME: Bila bertemu mesin jahit...

Bila hujung minggu baru ada peluang bermanja-manja dengan mesin jahit..

Wednesday, December 05, 2012

Balik singgah sekali lagi ke Taka Plaza kakak-kakak tu nak tengok baju kat Kedai Rokiah lagi sekali ada yang bekenan tetapi tak ada kat rumah.

Dunia Cik Akak : NOVEL PALING LARIS 2014

Jia Rizaira said... nasib bek den tak minat baca novel...kalau tak, mmg penuh gak koleksi dalam bilik ni. 26 May 2014 01:07 Cik Akak Balas Komen

Nikmat Lestari | Writing away with Blog.com

Writing away with Blog.com ... Semuanya berlaku ketika aku bersekolah di Kelang. Tahun itu aku sedang bersiap menduduki peperiksaan SPM.

Model Baju Pesta Untuk Orang Gemuk

Kebaya untuk orang gemuk

Kebaya untuk orang gemuk Model Baju Pesta Untuk Orang Gemuk – Setiap orang berhak untuk bisa tampil menarik, tidak terkecuali untuk orang gemuk dengan Model Baju Pesta Untuk Orang Gemuk. Hal ini tidak berarti harus berpenampilan asal karena tidak mempunyai banyak pilihan. Saat ini sudah banyak pilihan model baju yang trendy untuk orang gemuk. mulai dari baju untuk rumahan, baju kerja, bahkan baju pesta untuk orang gemuk juga ada. Beberapa …

Tips Fashion Pria Kurus

fashion remaja terbaru afgan

fashion remaja terbaru afgan Tips Fashion Pria Kurus – Berikut ini adalah beberapa tips fashion untuk cowok kurus dan fashion remaja terbaru, banyak dari pria bertubuh kurus yang tidak percaya diri dengan bentuk tubuhnya. Apa lagi dengan urusan kostum, banyak dari mereka takut terlihat semakin kurus jika salah memakai pakaian. Sebenarnya tidaklah sulit untuk fashion pria kurus dan memilih busana yang cocok untuk pria berbadan kurus. Pada d…

Artis Baju Ketat Tren Terbaru

Artis Baju Ketat Megan Fox

Foto foto Artis Baju Ketat Megan Fox Artis Baju Ketat Tren Terbaru – Selain Rambutnya yang bergerai Artis Baju Ketat Megan Fox ini juga tampak feminim dengan gaun cantik tersebut, penampilan wanita 26 tahun ini juga dipermanis oleh high heels warna krem. Biasanya perempuan hamil merasa tidak percaya diri mengenakan gaun ketat, tapi kali ini beda dengan Artis Megan Fox ini. Pasca melahirkan, perubahan yang ditunjukkan Megan Fox memang luar …

Fashion Peplum Terbaru

fesyen peplum untuk badan besar

fesyen peplum untuk badan besar Fashion Peplum Terbaru – Berikut ini adalah beberapa foto Fashion Peplum dress, peplum songket terbaru. Tak hanya desainer luar negeri, desainer dalam negeri pun terinspirasi lewat siluet feminin dari peplum, Nuansa feminin begitu terasa Peplum merupakan rok atau ruffles yang menempel di garis pinggang baik pada dress, blouse, maupun jaket. Peplum yang marak di era 1980-an tampil lebih segar dengan sederet d…

Tips Fashion Ala Korea 2013

korean fashion tips for girlssepatu wedges terbaru

korean fashion tips for girlssepatu wedges terbaru Tips Fashion Ala Korea 2013 - Banyak tips gaya fashion korea 2013 yang bisa diterapkan, Entah gaya feminin, casual, glamour dengan Sepatu high heels terbaru, wejes – wedges terbaru 2013, Yang perlu Anda perhatikan adalah pemilihan pakaian yang cocok untuk bentuk tubuh. Tips Fashion Ala Korea 2013 - Untuk Anda yang suka gaya casual, sebaiknya punya pencil pants warna hitam, denim dan warna-…

Kebaya Untuk Orang Gemuk

Tips Memilih Model baju Kebaya Untuk Wanita Tubuh Gemuk dan Contoh

Tips Memilih Model baju Kebaya Untuk Wanita Tubuh Gemuk dan Contoh Kebaya Untuk Orang Gemuk – Berikut ini beberapa Tips Memilih Model baju Kebaya Untuk Orang Gemuk. Untuk wanita yang memiliki badan gemuk juga bisa tampil menarik dengan memakai kebaya, yaitu dengan memilih model kebaya khusus untuk wanita gemuk. Buat Anda kaum wanita yang memiliki prostur tubuh gemuk dan ingin cari informasi model kebaya untuk wanita gemuk, berikut ini info…

Page 1 of 612345Last »