Search results for ''pola baju peplum kanak''




Cara Mengambil Ukuran Baju Kurung Kanak - YouTube

Layari Http://sewing.eningcollection.com/ Mengambil Ukuran baju kurung kanak-kanak adalah tutorial permulaan untuk anda belajar menjahit baju kurung. Sila ...

Teknik Membuat Pola Asas - RJ - YouTube

Teknik Membuat Pola dari tahap asas amat perlu difahami sebelum anda membuat fesyen yang lebih mencabar lagi. RJ berkemampuan memberikan kefahaman sehingga ...

Jangan Pernah Berhenti..: jom jahit Jubah A Cut,Moden ...

Jomlah kita belajar buat pola jubah A cut, buat pola jubah moden, buat pola jubah princess cut, buat pola jubah empire cut & buat pola jubah peplum.

JAHITKU CANTIK

ni one of baju customer.. tenkiu kak aai for beli kain dan tempah jahit terus. ..kiut kan corak baju tu. flamingo gitu...so ape lagi, uolls klik2 la fb yan tuk choose ...

Cara Jahit Baju Kurung l Buat Baju Kurung

Belajar cara menjahit baju kurung dengan panduan langkah demi langkah. Inilah cara mudah dan cepat untuk belajar jahit baju kurung. Pelajari cara mudah untuk menjahit ...

cerita tentang SEGALA: Beli Pola Jubah Empire Cut di ...

Saya ada la skodeng dekat blog jahit menjahit tentang cara2 nak buat pola. Sebab jubah ni lain sikit daripada baju kurung atau baju yang selalu saya dok jahit.

KELAS JAHITAN INTENSIF - mariati

Pilih satu Pattern Baju yang anda ingin pelajari. a) Baju Kurung Tradisional b) Baju Kurung Pahang c) Baju Kurung Moden

Ruang berkongsi "cerita" dan "ilmu jahitan": Pola Pemplumm...

untuk pola badan sila rujuk pola kurung moden kat link ni http://kedaijahitku-jahit.blogspot.com/2011/09/pola-kurung-moden.html

DIY? segalanya bermula disini!

raya haritue, baju anak2 dan buat..baju hsbn tak dan, dek kerana dia nak leher baju melayu bagai.. n guna kain biasa pulak, kita nie dah la dok jait lycra aja, soo ...

Ruang berkongsi "cerita" dan "ilmu jahitan": Nota Jahitan

Anonymous said... cik sue nota baju kurung moden ada? saya tak ingat nak jahit kurung moden kita jahit zip baju dulu atau kita jahit lapik kolar (leher tu dulu ...

Fashion Peplum Terbaru

fesyen peplum untuk badan besar

fesyen peplum untuk badan besar Fashion Peplum Terbaru – Berikut ini adalah beberapa foto Fashion Peplum dress, peplum songket terbaru. Tak hanya desainer luar negeri, desainer dalam negeri pun terinspirasi lewat siluet feminin dari peplum, Nuansa feminin begitu terasa Peplum merupakan rok atau ruffles yang menempel di garis pinggang baik pada dress, blouse, maupun jaket. Peplum yang marak di era 1980-an tampil lebih segar dengan sederet d…

Model Baju Pesta Untuk Orang Gemuk

Kebaya untuk orang gemuk

Kebaya untuk orang gemuk Model Baju Pesta Untuk Orang Gemuk – Setiap orang berhak untuk bisa tampil menarik, tidak terkecuali untuk orang gemuk dengan Model Baju Pesta Untuk Orang Gemuk. Hal ini tidak berarti harus berpenampilan asal karena tidak mempunyai banyak pilihan. Saat ini sudah banyak pilihan model baju yang trendy untuk orang gemuk. mulai dari baju untuk rumahan, baju kerja, bahkan baju pesta untuk orang gemuk juga ada. Beberapa …

Artis Baju Ketat Tren Terbaru

Artis Baju Ketat Megan Fox

Foto foto Artis Baju Ketat Megan Fox Artis Baju Ketat Tren Terbaru – Selain Rambutnya yang bergerai Artis Baju Ketat Megan Fox ini juga tampak feminim dengan gaun cantik tersebut, penampilan wanita 26 tahun ini juga dipermanis oleh high heels warna krem. Biasanya perempuan hamil merasa tidak percaya diri mengenakan gaun ketat, tapi kali ini beda dengan Artis Megan Fox ini. Pasca melahirkan, perubahan yang ditunjukkan Megan Fox memang luar …

Kebaya Untuk Orang Gemuk

Tips Memilih Model baju Kebaya Untuk Wanita Tubuh Gemuk dan Contoh

Tips Memilih Model baju Kebaya Untuk Wanita Tubuh Gemuk dan Contoh Kebaya Untuk Orang Gemuk – Berikut ini beberapa Tips Memilih Model baju Kebaya Untuk Orang Gemuk. Untuk wanita yang memiliki badan gemuk juga bisa tampil menarik dengan memakai kebaya, yaitu dengan memilih model kebaya khusus untuk wanita gemuk. Buat Anda kaum wanita yang memiliki prostur tubuh gemuk dan ingin cari informasi model kebaya untuk wanita gemuk, berikut ini info…

Model Gamis Pelangi Terbaru

contoh gambar baju model mamis pelangi terbaru

contoh gambar baju model mamis pelangi terbaru Model gamis pesta terbaru – Baju Gamis adalah nama lain dari busana muslim untuk wanita yang di desain dengan menawan dan elegan dengan corak warna dan model yang sangat menarik. Dengan model gamis sederhana biasanya pakaian yang satu ini banyak digunakan untuk menghadiri acara-acara semi formal. Baju gamis yang trendy dan juga modern menjadi sebuah kebutuhan apalagi dengan berbagai macam mode…

Kebaya Renda Kerah Modern

model baju kebaya renda modern

model baju kebaya renda modern Model Kebaya Renda Kerah Modern – Saat ini banyak sekali model kebaya renda diantaranya kebaya renda syahrini, mode kebaya renda tempel serta mode baju kebaya renda modern, Jika anda ingin memakai kebaya di beberapa acara semi formal namun kadang takut karena penampilan menjadi lebay sebab biasanya kebaya terlalu bling-bling maka sekarang Anda tak perlu takut kejadian ini akan terulang, karena ada bahan kebay…

Page 1 of 41234