Search results for ''tipscara+jahit+kembang+baju+peplum''




FLORABEADZ ACADEMY: POLA KAIN KEMBANG PAYUNG @ PEPLUM

Kelas belajar menjahit baju, langsir dan telekung secara intensif dan personal. tuan puan akan belajar cara menjahit 1 baju atau design langsir yg dipilih ...

JAHITAN FIZA : Tempahan Kurung Moden Peplum

Semenjak dua menjak ni, ramai benar orang sibuk cerita pasal pasal baju kurung moden pendek atau nama popularnya Baju Kurung Moden Peplum atau lebih di kenali sebagai ...

TJ Sew N Craft: Menjahit Baju Kurung - blogspot.com

lhttp://ciknonie.blogspot.com /cara-potong-kain-4-meter-untuk-baju kurung lhttp://inayus.blogspot.com/2011/03/kelas-jahit-sesi-4-baju-kurung.html

JAHITAN FIZA : SELUAR PALAZO VS SKIRT LABUH KEMBANG (A-CUT)

Menyediakan Perkhidmatan Tempahan Menjahit Baju Wanita Sepanjang Tahun sekitar Lembah Klang Dan Juga menerima Tempahan Secara Pos Untuk Yang Berada Diluar kawasan.

Senarai harga upah jahit - Jahitan Nora

Tutorial jahitan, menjual pola, menerima upah jahit secara online. Sekadar berkongsi ilmu. Bukan lah pro...

~ sweet and simple ~: baju kurung peplum

sekarang, sana sini orang sibuk tempah baju untuk raya. macam fesyen yang mereka nak minta jahitkan. tapi paling top sekarang ni baju2 peplum macam dalam ...

Classifieds: Kedai Jahit - - Business Forum in Malaysia

Menjahit Shawl dan Halfmoon Murah (2) Icanacinta, Wed 26/Mar/2014 12:15pm Salam warga mc.. Saya menerima tempahan menjahit tepi halus dan kelim dgn..

Ruang berkongsi "cerita" dan "ilmu jahitan": KEDAI JAHIT

Sekiranya anda tiada baju contoh sedia ada,anda boleh juga merujuk kepada saiz yang telah saya sediakan di bawah.saiz tersebut adalah saiz biasa yang ada di kedai ...

Ruang berkongsi "cerita" dan "ilmu jahitan": Pola Kain ...

Cinta Hati Kaca said... salam kak sue.. kalo kain kembang payung ni sy nk buat start pakai kat bawah dada (nk buat cm blaus).. mcm mane nk buat pola nye ...

~ sweet and simple ~: menjahit baju kurung riau

entry saya kali ni tentang cara menjahit baju kurung riau. sebelum ni saya ingatkan baju ni namanya kurung pahang. tapi lepas google tadi, baru tahu nama ...

Fashion Peplum Terbaru

fesyen peplum untuk badan besar

fesyen peplum untuk badan besar Fashion Peplum Terbaru – Berikut ini adalah beberapa foto Fashion Peplum dress, peplum songket terbaru. Tak hanya desainer luar negeri, desainer dalam negeri pun terinspirasi lewat siluet feminin dari peplum, Nuansa feminin begitu terasa Peplum merupakan rok atau ruffles yang menempel di garis pinggang baik pada dress, blouse, maupun jaket. Peplum yang marak di era 1980-an tampil lebih segar dengan sederet d…

Model Baju Pesta Untuk Orang Gemuk

Kebaya untuk orang gemuk

Kebaya untuk orang gemuk Model Baju Pesta Untuk Orang Gemuk – Setiap orang berhak untuk bisa tampil menarik, tidak terkecuali untuk orang gemuk dengan Model Baju Pesta Untuk Orang Gemuk. Hal ini tidak berarti harus berpenampilan asal karena tidak mempunyai banyak pilihan. Saat ini sudah banyak pilihan model baju yang trendy untuk orang gemuk. mulai dari baju untuk rumahan, baju kerja, bahkan baju pesta untuk orang gemuk juga ada. Beberapa …

Artis Baju Ketat Tren Terbaru

Artis Baju Ketat Megan Fox

Foto foto Artis Baju Ketat Megan Fox Artis Baju Ketat Tren Terbaru – Selain Rambutnya yang bergerai Artis Baju Ketat Megan Fox ini juga tampak feminim dengan gaun cantik tersebut, penampilan wanita 26 tahun ini juga dipermanis oleh high heels warna krem. Biasanya perempuan hamil merasa tidak percaya diri mengenakan gaun ketat, tapi kali ini beda dengan Artis Megan Fox ini. Pasca melahirkan, perubahan yang ditunjukkan Megan Fox memang luar …

Kebaya Untuk Orang Gemuk

Tips Memilih Model baju Kebaya Untuk Wanita Tubuh Gemuk dan Contoh

Tips Memilih Model baju Kebaya Untuk Wanita Tubuh Gemuk dan Contoh Kebaya Untuk Orang Gemuk – Berikut ini beberapa Tips Memilih Model baju Kebaya Untuk Orang Gemuk. Untuk wanita yang memiliki badan gemuk juga bisa tampil menarik dengan memakai kebaya, yaitu dengan memilih model kebaya khusus untuk wanita gemuk. Buat Anda kaum wanita yang memiliki prostur tubuh gemuk dan ingin cari informasi model kebaya untuk wanita gemuk, berikut ini info…

Model Gamis Pelangi Terbaru

contoh gambar baju model mamis pelangi terbaru

contoh gambar baju model mamis pelangi terbaru Model gamis pesta terbaru – Baju Gamis adalah nama lain dari busana muslim untuk wanita yang di desain dengan menawan dan elegan dengan corak warna dan model yang sangat menarik. Dengan model gamis sederhana biasanya pakaian yang satu ini banyak digunakan untuk menghadiri acara-acara semi formal. Baju gamis yang trendy dan juga modern menjadi sebuah kebutuhan apalagi dengan berbagai macam mode…

Kebaya Renda Kerah Modern

model baju kebaya renda modern

model baju kebaya renda modern Model Kebaya Renda Kerah Modern – Saat ini banyak sekali model kebaya renda diantaranya kebaya renda syahrini, mode kebaya renda tempel serta mode baju kebaya renda modern, Jika anda ingin memakai kebaya di beberapa acara semi formal namun kadang takut karena penampilan menjadi lebay sebab biasanya kebaya terlalu bling-bling maka sekarang Anda tak perlu takut kejadian ini akan terulang, karena ada bahan kebay…

Page 1 of 3123