Search results for ''tipscara+jahit+kembang+baju+peplum''




Wawa'z Donut: Annaila : Baju Kurung Peplum.

Camne aku boleh terpandai jahit peplum? Aku google. Aku tengok utube. Pastu aku cuba. Rupenye, alah kacang goreng je. Wakakaka! Takde lah. Ada part yang ...

Cara Jahit Baju Kurung l Buat Baju Kurung

Belajar cara menjahit baju kurung dengan panduan langkah demi langkah. Inilah cara mudah dan cepat untuk belajar jahit baju kurung. Pelajari cara mudah untuk menjahit ...

TJ Sew N Craft: Menjahit Baju Kurung - blogspot.com

lhttp://ciknonie.blogspot.com /cara-potong-kain-4-meter-untuk-baju kurung lhttp://inayus.blogspot.com/2011/03/kelas-jahit-sesi-4-baju-kurung.html

BLOG INAYUS: Kelas Jahit Sesi 12 - Skirt A-Line

Potong 2 keping kain mengikut pola. Cantumkan kain dan jahit zip di sebelah kiri atau kanan, mengikut kesukaan. Simpan basi 1/2 inci untuk pinggang kertas ...

bila hati berbicara: cara membuat pola blouse ala peplum

okay pasti ramai yg berminat nk cube jait baju ni kan..? meh sini nak ajor are buat pola baju ni..actually aku x tau la ape name baju nih..hehe..bedal je ...

Ruang berkongsi "cerita" dan "ilmu jahitan": KEDAI JAHIT

saiz xs (dalam inci): bahu 14 dada 36 pinggang 24 pinggul 34 labuh tangan 21 labuh baju 38 labuh kain 39 saiz s (dalam inci): bahu 15 dada 39 pinggang 26

Ummuainni.com | I'll Never Stop

Bismillahir Rohmaanir Rohim & Assalamualaikum buat sahabatku. Masih mencari busana yang sesuai untuk padankan dengan baju yang sedia ada insyallah tudung labuh Fesyen ...

Ruang berkongsi "cerita" dan "ilmu jahitan": Pola Kain ...

Cinta Hati Kaca said... salam kak sue.. kalo kain kembang payung ni sy nk buat start pakai kat bawah dada (nk buat cm blaus).. mcm mane nk buat pola nye ...

DIY: Peplum Dress | O me GOSH!!

Senang je nak buat...Seriously, aku memang x pandai jahit...Ni cuma jahit tangan je....Kalau korang tgk belah dalam memang ngucap panjang la...En Dadi tgk ...

DIY? segalanya bermula disini!: December 2010

Asslamualaikum.... ini dia kaftan/abaya butterfly sy. Tengah jahit maniknya blom siap lagi.. terhegeh-hegeh menjahit :p lambat betul & tak berapa kemas ...

Fashion Peplum Terbaru

fesyen peplum untuk badan besar

fesyen peplum untuk badan besar Fashion Peplum Terbaru – Berikut ini adalah beberapa foto Fashion Peplum dress, peplum songket terbaru. Tak hanya desainer luar negeri, desainer dalam negeri pun terinspirasi lewat siluet feminin dari peplum, Nuansa feminin begitu terasa Peplum merupakan rok atau ruffles yang menempel di garis pinggang baik pada dress, blouse, maupun jaket. Peplum yang marak di era 1980-an tampil lebih segar dengan sederet d…

Model Baju Pesta Untuk Orang Gemuk

Kebaya untuk orang gemuk

Kebaya untuk orang gemuk Model Baju Pesta Untuk Orang Gemuk – Setiap orang berhak untuk bisa tampil menarik, tidak terkecuali untuk orang gemuk dengan Model Baju Pesta Untuk Orang Gemuk. Hal ini tidak berarti harus berpenampilan asal karena tidak mempunyai banyak pilihan. Saat ini sudah banyak pilihan model baju yang trendy untuk orang gemuk. mulai dari baju untuk rumahan, baju kerja, bahkan baju pesta untuk orang gemuk juga ada. Beberapa …

Artis Baju Ketat Tren Terbaru

Artis Baju Ketat Megan Fox

Foto foto Artis Baju Ketat Megan Fox Artis Baju Ketat Tren Terbaru – Selain Rambutnya yang bergerai Artis Baju Ketat Megan Fox ini juga tampak feminim dengan gaun cantik tersebut, penampilan wanita 26 tahun ini juga dipermanis oleh high heels warna krem. Biasanya perempuan hamil merasa tidak percaya diri mengenakan gaun ketat, tapi kali ini beda dengan Artis Megan Fox ini. Pasca melahirkan, perubahan yang ditunjukkan Megan Fox memang luar …

Kebaya Untuk Orang Gemuk

Tips Memilih Model baju Kebaya Untuk Wanita Tubuh Gemuk dan Contoh

Tips Memilih Model baju Kebaya Untuk Wanita Tubuh Gemuk dan Contoh Kebaya Untuk Orang Gemuk – Berikut ini beberapa Tips Memilih Model baju Kebaya Untuk Orang Gemuk. Untuk wanita yang memiliki badan gemuk juga bisa tampil menarik dengan memakai kebaya, yaitu dengan memilih model kebaya khusus untuk wanita gemuk. Buat Anda kaum wanita yang memiliki prostur tubuh gemuk dan ingin cari informasi model kebaya untuk wanita gemuk, berikut ini info…

Model Gamis Pelangi Terbaru

contoh gambar baju model mamis pelangi terbaru

contoh gambar baju model mamis pelangi terbaru Model gamis pesta terbaru – Baju Gamis adalah nama lain dari busana muslim untuk wanita yang di desain dengan menawan dan elegan dengan corak warna dan model yang sangat menarik. Dengan model gamis sederhana biasanya pakaian yang satu ini banyak digunakan untuk menghadiri acara-acara semi formal. Baju gamis yang trendy dan juga modern menjadi sebuah kebutuhan apalagi dengan berbagai macam mode…

Kebaya Renda Kerah Modern

model baju kebaya renda modern

model baju kebaya renda modern Model Kebaya Renda Kerah Modern – Saat ini banyak sekali model kebaya renda diantaranya kebaya renda syahrini, mode kebaya renda tempel serta mode baju kebaya renda modern, Jika anda ingin memakai kebaya di beberapa acara semi formal namun kadang takut karena penampilan menjadi lebay sebab biasanya kebaya terlalu bling-bling maka sekarang Anda tak perlu takut kejadian ini akan terulang, karena ada bahan kebay…

Page 1 of 3123