Search results for ''tipspenataan+rambut+anak''

Home Style



lampi blur: tips penjagaan rambut selepas REBONDING RAMBUT.

bila rambut baru dah mula tumbuh.rambut lama akan jadi keras kan?.dah boleh buat penyapu dah.kalau kau potong bahagian rosak tu kau rasa ada orang nak beli ...

RIMA DANIA: Tips Penjagaan Rambut dari Bengkel Sunsilk ...

Berkesempatan nak update tentang ilmu penjagaan rambut dari Bambang Soteto... Walaupun tak banyak yang aku dapat kongsikan di sini tapi insyaallah memberi ...

Tips Penjagaan Gigi - Pen Patah Blog

Pemakanan mesti dijaga, kurangkan makanan yang agak manis dan melekit kerana akan menyebabkan ia melekat di celah-celah gigi.. Bukan dilarang makan, cuma ...

Hukum Rebonding Rambut (Mesti Baca) - Pen Patah Blog

Ini ada persoalan yang diajukan kepada Ustaz mengenai hukum rebonding rambut ni. Dipetik dari IluvIslam Soalan berbunyi begini : Assalamualaikum Ustaz ...

Info dan Tips Penjagaan Bayi Baru Lahir (Newborn)

Menjaga bayi baru lahir sesungguhnya bukanlah perkara mudah, apatah lagi bagi ibu baru. Dengan kesihatan si ibu yang masih belum pulih sepenuhnya, si bayi ...

Rahsia penjagaan rambut - anizyn

Berapa ramai yang tahu jenis sikat dan cara menyikat rambut sebenarnya mempengaruhi kesihatan rambut? Rambut juga memerlukan perhatian dan penjagaan yang betul.

Blog Anakku Sayang - Pendidikan Anak Sejak Lahir

Berkongsi tips dan panduan pendidikan anak sejak lahir, perkembangan anak, aktiviti anak, cerita anak, tips kehamilan dan tips ibu mengandung.

Ubat-Ubatan untuk Merawat Kutu Rambut - Portal MyHEALTH ...

Serangan kutu rambut adalah biasa. Kanak-kanak berusia 3-10 tahun di prasekolah atau pusat jagaan harian lebih terdedah kepada serangan ini. Ia mudah merebak ...

Gambar Anak Dan Ibu Dibunuh! Kenapa Kita Semakin Kejam ...

Blog Yang Tidak Akan Buat Anda Berasa Bosan, Mengantuk Dan Sakit Hati

GAMBAR ANAK CHE TA BERCUTI DENGAN KEKASIH DI MALDIVES TERSEBAR

Menurut sumber-sumber, anak Rozita Che Wan, Ammar Effendy sebelum ini telah memuatnaik sekeping gambar dengan seorang wanita yang dipercayai kekasih hatinya dengan ...

Model Rambut Anak Perempuan

gambar model rambut anak perempuan

Model Rambut Anak Perempuan – Model rambut anak 2013 ini memang banyak macam atau variasinya. Sebenarnya model rambut anak tak harus pendek. Namun sebagian orang tua lebih suka jika anaknya berambut pendek. Hal ini dikarenakan anak di usia dini masih belum bisa mengurus rambutnya sendiri. Model rambut poni sangat cocok dengan anakanak. Model poni yang tidak terlalu panjang sehingga tidak menutupi pandangan. Dengan sedikit modifikasi, mo…

Kutu Rambut

wie erkennt man kopfläuse

wie erkennt man kopfläuse Kutu Rambut Pada Anak- Kutu rambut seringkali menyerang bayi atau  anak-anak kecil karena mereka belum bisa menjaga kebersihan rambutnya sendiri. Menurut wikipedia kutu rambut adalah sejenis parasit penghisap darah yang biasanya hidup di bagian kepala. Kutu betina mampu bertelur enam buah sehari. Telur ini selalu melekat dengan kuat pada rambut. Telur-telur ini akan menetas setelah kurang lebih 8 hari. Kutu kepala mereb…

Model Rambut Jepang

model rambut pria jepang 2013

Model Rambut Jepang 2013  – Seiring dengan semakin maraknya demam J-pop dan K-pop ke Indonesia, menghadirkan trend-trend tersendiri. Baik itu mengenai musik, fashion , maupun model gaya rambut. Model rambut Jepang ini mulanya dari sekelompok anak muda di Shibuya dan Harajuku yang hobi bereksperimen dengan gaya rambut yang aneh-aneh. Ternyata sub cultur itu populer di Jepang. Gaya rambut anak-anak muda itu mulai dipakai anak band di Jepang….

Artis Indonesia Berwajah Oriental

Foto Artis Indonesia Berwajah Oriental

Foto Artis Indonesia Berwajah Oriental Artis Indonesia Berwajah Oriental – Berikut ini adalah beberapa Artis Indonesia Berwajah Oriental Agnes Monica Artis kelahiran Jakarta 1 Juli 1986 ini dulunya adalah penyanyi anak-anak, yang hingga kini masih aktif mengejar mimpi dan populer baik di Indonesia maupun Internasional. Sejak tahun 90-an ia mengibarkan nama menjadi penyanyi anak-anak dan presenter beberapa acara televisi. Saat ini, ia meleb…

Model Rambut Ukiran

Gambar potongan Rambut Ukiran pria

an samping rambut pria Potongan Ukiran Rambut Model Terbaru juga di ramaikan artis Ahmad Dhani, Rambut dari musisi ternama itu seperti berukir, gaya rambut tato yang sedang tren saat ini di kalangan pria remaja, dewasa maupun anak-anak. Tanpa disadari, belakangan ini potongan rambut bertattoo semakin popular sejak musisi Ahmad Dhani mengubah model rambutnya dengan memasang tatto tribal di kepalanya. Tren ini pun lalu diikuti kalangan anak muda, y…

Model Rambut Harajuku

model rambut harajuku cowok 2013

Model Rambut Harajuku Style   – Harajuku sebenarnya nama sebuah tempat antara Shinjuku dan Shibuya di Tokyo, Jepang. Daerah itu adalah daerah nongkrong anak-anak gaul ibukota Negeri Sakura.Mereka biasanya mengenakan pakaian yang cukup unik dan fashionable. Mulai dari gaya gothic, hip-hop, punk, sampai dandanan berkarakter anime (kartun animasi Jepang). Di Indonesia sendiri style harajuku menjadi trend di kalangan anak muda . Dengan dandana…

Page 1 of 3512345Last »